Vælg det rette tidspunkt

Vinteren giver dig den bedste fleksibilitet med din flytning. Er det en jobrelateret flytning, kan du reservere tid, der passer bedst til din job- og flyttetidsplan. Flytter du af personlige årsager, så tilpas din flytning til det mest bekvemme. Om vinteren er lokale og langdistance flyttefirmaer ofte mere fleksible med usikre flyttedatoer på grund af en mere åben tidsplan. Sørg for at have tilstrækkelig tid til at pakke, så alle kasser er klar til lastbilens ankomst, og lad dig selv tid til en sidste rengøring, når alle dine ejendele er i lastbilen.

Planlæg for vejrtilpasset sikkerhed og varme

De største udfordringer ved at flytte om vinteren er vejret. Det afhænger naturligvis meget af din placering. Forbered dig på de forhold, du forventer at støde på. Hvis det er slud eller vådt udenfor, læg dørmåtter eller presenninger for at beskytte dine gulve. Er det iset, så hav skridsikker salt klar. Brug overdækkede verandaer og gangstier, og dæk kasser til under transporten i tilfælde af regn eller sne. Hvis det bliver rodet, sørg for at have en bunke gamle håndklæder ved hånden.

Forbered begge hjem til flyttefolkene

For at lette din vinterflytning skal begge hjem være forberedt. På din nuværende adresse skal alle kasser være klar, der skal være en kraftig dørmåtte ved indgangen, og du skal have en idé om, hvad der skal lastes sidst (og udpakkes først). Inden flyttevognen når frem til din nye bolig, skal du have tændt for forsyningerne, have varmen kørende og være klar med håndklæder og presenninger, hvis vejret er dårligt. Dette sikrer, at du og dine lokale flyttefolk kan varme op inden udpakning af flyttekasser og møbler. Overvej endda at tænde for en kande te eller varm kakao for at holde varmen, afhængigt af udendørstemperaturen og hvor isnende kold vinden er på vej til flyttebilen.

Tag dig tid til en afslappet biltur

Endelig, tag dig tid til at køre til din nye bolig i et afslappet tempo. Hast ikke på glatte veje, og vær opmærksom på dit eget velvære undervejs. Sørg for ikke at blive for træt eller dehydreret. Tag masser af pauser, stop ved en restaurant, gå en tur eller book en hotelovernatning. Du kan planlægge hvert stop på forhånd eller bruge din GPS undervejs for at nyde den langsomme og omhyggelige rejse over vinterveje til dit nye hjem. Hvis turen er kort, kan du bruge denne tid til at transportere personlige genstande fra flytningen. Hvis turen er lang og envejs, skal du sørge for at være opmærksom på vejret, så du ikke sidder fast et sted undervejs.