En super brugbar vejledning til at flytte – 5 tips til at gøre det rigtigt

Det kan være temmelig skræmmende og skræmmende at skulle håndtere en boligflytning, når du aldrig har flyttet ud før. Du vil sandsynligvis være i tvivl om dine chancer for succes, blot fordi du aldrig har været nødt til at flytte hjem indtil det øjeblik.

Det er selvfølgelig manglen på erfaring med at flytte hjem, der er skyld i det. Du ved bare ikke præcis, hvad du skal gøre. Hvornår skal du overhovedet begynde at forberede dig på den kommende flytning? Hvad skal du gøre først og fremmest?

Selv når du er klar over de vigtigste ting, du skal gøre inden du flytter ud (du ved godt, at du skal pakke dine ting), vil du ikke rigtig vide, hvordan du skal prioritere flytteopgaverne, så du kan være sikker, selvom du løber tør for tid før flyttedag.

Det er ikke sjovt at flytte ud for første gang… men det sker for os alle på et eller andet tidspunkt i livet. Og det er kun denne ene gang – når du først har overlevet din allerførste flytning uden alvorlige kvæstelser eller dyre ejendomsskader, burde det være meget nemmere at organisere en mere smidig flytning næste gang.

Og det er netop derfor, vi har lavet denne guide til at flytte ud for første gang – for at hjælpe dig med at gennemføre en problemfri flytning nu, så du kan få den erfaring og den viden, der er nødvendig for din næste.

Frygt ej! Bare følg disse 5 trin for at flytte ud for første gang, og du burde være i orden.

Trin 1. Lav en liste over alle de ting, du bør gøre, inden du flytter

Tjekliste

 

Det største problem, når du flytter ud for første gang, er, at du simpelthen ikke ved, hvad du skal gøre for at forberede dig tilstrækkeligt til den kommende flytning. Du ved godt, hvad du forventes at gøre generelt – pak dine ting i flyttekasser og hyr et flyttefirma til at transportere disse flyttekasser til det nye sted – men du vil sandsynligvis blive forvirret over, hvor du skal starte.

En personlig flyttecheckliste hjælper dig med at styre din tid bedst muligt.

For at gøre tingene endnu mere komplicerede, er det at gøre klar til at flytte ud meget mere end bare at pakke – der er også utallige andre vigtige opgaver at tage sig af, såsom at ændre din adresse, flytte dit hjem forsyninger, og uden tvivl det hårdeste arbejde af dem alle – beslutte, hvilke genstande du vil tage med dig, og hvilke du vil efterlade.

Det store antal ting, du skal gøre, når du flytter ud for første gang, kan være overvældende, og netop derfor bør du gøre alt, hvad du kan for at indføre orden og struktur i flytteprocessen. Det er enkelt – alt du skal gøre er at lave en huskeliste til at flytte, så du ikke glemmer at gøre noget virkelig, virkelig vigtigt.

Skriv på et stykke papir eller brug et huske app på din computer eller smartphone til alle de ting, du med sikkerhed ved, du skal gøre i forberedelsesperioden. Du skal ikke bekymre dig om at arrangere disse opgaver i en bestemt rækkefølge, bare skriv dem ned, så du ikke glemmer dem senere.

Når du er klar, skal du tjekke denne detaljerede flyttecheckliste.

  • #1: Ændring af folkeregisteradresse
  • #2: Hvem skal ellers modtage besked om adresseændringen?
  • #3: Skal jeg melde flytning til PostNord?
  • #4: Sørg for, at dit navn fremgår af postkassen
  • #5: Vedrører flytningen SKAT?
  • #6: Skifter du læge?
  • #7: Skal du ansøge om boligstøtte?
  • #8: Hvad med dine forsikringer?
  • #9: Aflæsning af forbrug
  • #10: Planlægningen af flytningen
  • #11: Juridiske dokumenter i forbindelse med køb af ejendom
  • #12: Refusionsopgørelse i forbindelse med køb af ejendom

GODE LINKS TIL FLYTNINGEN

Borger.dk – alt info om det offentlige
Lejernes Landsorganisation i Danmark
PostNord
Udenrigsministeriet
Cpr.dk
danskenergi.dk

Det næste trin er at prioritere din flyttecheckliste. Prioritering betyder at tildele grader af prioritet til hver opgave med det formål at gennemføre de supervigtige først, hvis det viser sig, at du ikke har tid nok til at udføre dem alle, før du skal flytte ud.

Hvad er næste skridt? Begynd at arbejde på din egen personlige og prioriterede flyttecheckliste.

Trin 2. Sig farvel til de ejendele, du ikke har brug for længere

Rod

 

Da du ikke har megen flytteerfaring, er en nybegynderfejl, du kan begå, mens du forbereder dig på at flytte ud, at beslutte at tage alle de husholdningsartikler, der findes i det nuværende hjem, med dig, inklusive alle de møbler, du ejer.

Nu undrer du dig måske over, hvorfor flytning af alle dine ejendele betragtes som en fejl – når alt kommer til alt, er de ting ikke dine? Og du kan gøre hvad du vil med dine ejendele, ikke?

Ja, og ja. Men fordi du mangler nogen som helst erfaring med at flytte hjem, vil du ikke med det samme kunne se alle fordelene ved at sortere og rydde op i dine ting, før du begynder at pakke dem ind i papkasser i forskellige størrelser.

Her er HVORFOR du bør reducere antallet af dine ting, før du pakker. Tager du seriøst alle de par sneakers, du ejer med?

Færre ting at flytte betyder mindre samlet forsendelsesvægt, hvilket også betyder lavere transportomkostninger.• Færre varer at pakke betyder mindre tid brugt på pakning, hvilket også betyder lavere pakningsudgifter til kasser, pakkepapir og bobleplast.

Færre ejendele at flytte til det nye sted betyder mindre tid til at pakke ud, hvilket også betyder mere lagerplads til rådighed i det nye hjem.

At fravælge kun at flytte de ting, du kan lide og har til hensigt at bruge inden for en overskuelig fremtid, er en af ​​de bedste beslutninger, du vil tage, når du flytter ud for første gang. Bare spørg dig selv igen og igen: Har jeg virkelig brug for det her? indtil du kun står tilbage med nyttige ting, som du vil fortsætte med at bruge og nyde længe efter flytningen.

Gå omhyggeligt igennem dine varer og beslut, hvad du vil gøre med hver enkelt afhængigt af deres nuværende tilstand, anvendelighed og værdi. Vær klar til nogle svære beslutninger, fordi sentimental værdi også vil spille en stor rolle i valget af, hvad du skal tage, og hvad du ikke skal tage med til det nye hjem. Som førstegangsflytter kan du finde det virkelig udfordrende at give slip på nogle af dine ejendele.

Flytteeksperter er enige om, at hvis du ikke har brugt en vare i mere end et år, så har du ikke rigtig brug for den nævnte vare, og derfor bør du seriøst overveje ikke at flytte den til det nye hjem.

Trin 3. Pak alle de ting, du kan, selv

Flyttekasser

 

Selv uden nogen som helst erfaring med at flytte fra et hjem til et andet, må du indse, at den vigtigste opgave før du er at pakke dine ting sammen til en flytning.

Du ønsker at tage nogle af dine ejendele med dig til det nye sted, men det sted er normalt langt væk, ofte hundreder eller tusinder af kilometer fra hvor du er nu. Hvad det i virkeligheden betyder, er, at den store afstand mellem de to boliger nødvendiggør ordentlig beskyttelse af dine ting – ellers er der meget stor risiko for, at dine ting tager skade undervejs.

Du burde ikke have nogen problemer med at pakke dit tøj sammen til flytning.

Så det er en sikker opgave at pakke dine ting, men det virkelige spørgsmål er, om du skal være i stand til at gøre det selv, eller om du skal hyre professionelle pakkerier til at gøre det for dig. Den gode nyhed er, at du kan bruge den mellemliggende mulighed, der hjælper dig med at sænke dine flytteudgifter uden at skulle gå på kompromis med sikkerheden.

Heldigvis kan du stadig pakke nogle af dine ejendele sikkert, selv når du aldrig før har skullet pakke noget af dine ting til en flytning. Husholdningsartikler som tøj, sengetøj, tæpper og andre bløde varer er ikke brudbare, så du kan nemt pakke dem sammen i store papkasser uden frygt for at beskadige dem på nogen måde.

Sko og bøger er to andre typer ting, som du uden besvær skal kunne pakke selv. Placer stykker rent pakkepapir inde i lukkede sko for at bevare deres form. Husk også at pakke bøger i små kasser (de bliver for hurtigt for tunge) og ALDRIG pakke dem med ryggen mod dig.

Når det er sagt, bør du genkende dine begrænsninger, når det kommer til pakkefærdigheder og lade fagfolk beskytte dine sønderdele genstande – køkkentallerkener, glas, elektronik, kunstværker, lamper og alt andet, der kræver masser af polstring for at overleve flytningen. Lad også møbelflyttere skille ad og beskytte eventuelle store og tunge møbler, som du måtte have besluttet at flytte til det nye hjem.

Følg en pakketidslinje for at give dig selv den bedst mulige chance for at klare pakkeopgaven uden alvorlige problemer. Men hvis du tilfældigvis har travlt med at flytte ud, eller du tvivler på dine pakkefærdigheder, er det altid bedst at anmode om den ekstra service med pakning fra et fuldservice flyttefirma.

Trin 4. Se om dine venner vil hjælpe dig med at flytte?

Venner

 

En af de ting, du bør vide, når du flytter ud for første gang, er, at du ikke vil kunne klare det hele uden hjælp. Selvom du havde masser af erfaring med at flytte fra et sted til et andet, ville du stadig indse, at en boligflytning er et stort projekt, der ikke kan gennemføres uden hjælp, hvad enten det er fra familiemedlemmer, venner eller professionelle flyttemænd.

Denne begynderguide til at flytte ud anbefaler på det kraftigste, at du beder dine gode venner om at give dig en hånd, især på flyttedagen, hvor der er masser af tunge ting, der skal tages ud af hjemmet og læsses ind i et kørende køretøj. Du får brug for en kollektiv type arbejdskraft for at sikre Moving Day-sikkerhed, og den billigste måde at få den muskelkraft på er fra din kreds af nære venner.Venner i nød er virkelig venner.

Du skal stadig huske på, at der er visse ulemper ved at bede dine venner om at hjælpe dig med at flytte: du kan føle dig akavet ved at bede dem om en så stor tjeneste, og risikoen for skader på dine genstande eller ejendom vil være højere sammenlignet med at bruge professionel flyttetjenester, er der altid en vis fare for personskader, og selvfølgelig – du vil stå i gæld til dine venner og bliver nødt til at gøre tjeneste en dag.

Og alligevel er der også en række uomtvistelige fordele ved at bede dine venner om at give dig en hånd med flytningen, så her er 3 vigtige ting at huske på, før du gør det.

Bed dine venner om flyttehjælp så hurtigt som muligt for at minimere niveauet af forstyrrelse af deres egne dagsordener. Jo tidligere du henvender dig til dem, jo større er chancen for, at de siger JA.

Bed dine venner om at hjælpe dig med at pakke og flytte tunge genstande personligt – dette er stadig den bedste måde at bede nogen om en tjeneste. Hvis det ikke er en mulighed, så sørg for, at du kommer til at tale med dine venner over telefonen for at få et mere personligt præg.

Vær ærlig over for dine venner om, præcis hvilken slags hjælp du har brug for fra dem – hvis det handler om at flytte tunge møbler, bør de vide om det på forhånd. Vær også klar til deres ankomst for at forhindre tab af værdifuld tid.

Trin 5. Lej professionelle flyttemænd for at få ro i sindet

Flyttefolk

 

Uden tvivl er den nemmeste måde at flytte ud på, når du ikke har nogen flytteerfaring, at hyre et top bedømt flyttefirma til at håndtere de sværeste aspekter af din boligflytning.

Når du flytter på tværs af landet, så anbefaler denne begynderguide til at flytte ud af staten, at du satser på professionelle med mange års erfaring og en høj grad af professionalisme. Husk på, at langdistanceflytninger kan være meget udfordrende selv for folk med stor flytteerfaring, hvilket betyder, at de vil være tæt på umulige at organisere og udføre af førstegangs flyttere.

Stol på professionelle flyttemænd med mange års flytteerfaring.

For at sikre de bedste mellemstatslige flyttemænd i dit område skal du kun følge disse 5 trin:

 1. Anmod om gratis flyttetilbud fra professionelle flyttefirmaer, der er behørigt registreret hos DMF – Dansk Møbeltransport Forening.
 2. Bed de professionelle om at besøge dit hjem personligt, så de kan give dig nøjagtige omkostningsoverslag
 3. Sammenlign de modtagne estimater med hensyn til bundpris og antal tillægsydelser
 4. Tjek online omdømmet for de forskellige flyttefirmaer for at se, hvor troværdige disse flyttemænd er i deres kunders øjne
 5. Vælg den flyttemand, som du mener passer bedst til dit budget og opfylder dine behov for flytning.