10 vigtige ting du bør gøre efter din flytning

At flytte til en ny by kan give dig den følelse af desorientering, den urolige følelse af, at du ikke rigtig hører til der. Tiden vil ofte hjælpe dig med at overvinde det indledende chok, men perioder efter flytning kan være rigtig hårde i starten, især hvis du absolut ikke aner, hvad du skal gøre efter en flytning.

Alligevel behøver perioden efter udflytningen slet ikke at være hård. Tjeklisten herunder giver dig gode forslag til, hvad du skal gøre udover, at hyre et flyttefirma, efter du er flyttet ind i et nyt hus. Sagen er, at hvis du organiserer din tid rigtigt, behøver du ikke engang at håndtere stressende eller forvirrende situationer. Klar til nogle gode tjeklisteposter efter flytning?

Du ved, at udpakning kommer næste gang, men hvad med at lære hemmelighederne bag dit nye hjem? Sikker på, du bliver nødt til at ændre din postadresse, men har du fundet gode sundhedsudbydere endnu? Og ja, du bør registrere din bil efter din langrendsflytning, men er det ikke din højeste prioritet at få nye venner?

Hvad skal man gøre efter en flytning? Hvordan, hvornår og hvorfor gør dem alle?

1. Organiser din tid efter flytning

Flyttekasser

 

Dine professionelle flyttemænd har i øvrigt ikke overpriset dig, vel? Din efterflytningsperiode starter, så snart du træder over tærsklen til dit nye hus eller din lejlighed. Du vil sikkert bemærke, at den allerførste dag efter indflytning i et nyt hjem mest er præget af en følelse af lettelse over, at hus flytningen endelig er overstået, og nu kan du endelig ryste den nervepirrende opbygning af stress og angst af dig.

På grund af det store antal ting, du skal gøre, når du flytter ind i et nyt hus, har du desværre ikke meget tid til at blive for godt tilpas, i hvert fald ikke endnu. I virkeligheden er det meget vigtigt, at du organiserer din tid efter flytning på den bedst mulige måde. Kan du huske, hvor meget din personlige flyttekalender fik dig til at udnytte hver time hver dag før boligflytningen? Nu skal du gøre noget meget lignende.

Ja, overvej at oprette en helt ny huskeliste, der vil indeholde alle de opgaver, du forventes at udføre nu, hvor flytningen er overstået. Nye opgaver i hjemmet? Nye by opgaver? Din tid betyder for meget til bare at gøre ingenting, så kom i gang 🙂

2. Pak dit bjerg af flyttekasser ud

Flyttekasser

 

I modsætning til at pakke dit hjem sammen til en flytning, er det bedste ved at pakke ud, at du faktisk kan strække det i tide og gennemføre det i et meget mere behageligt tempo. Det er vigtigt at pakke ud efter flytningen, og dets tidskrævende karakter skal ikke undervurderes, men du har ikke rigtig en deadline, der nærmer sig hurtigt (din flyttedag) at forsøge at passe desperat ind i.

De allerførste kasser, du bør pakke ud, er dine essentielle æsker fyldt op med ting af allerstørste betydning. Derefter bør du begynde at åbne alle de værelses- og badeværelsesmærkede beholdere, da det er de to rum, du rådes til at sætte op med prioritet. Når alt kommer til alt, kredser tankerne i dit hoved ikke om at tage et hurtigt brusebad og hvile på din behagelige seng?

Ja, udpakning er helt sikkert en af ​​de første ting, du skal gøre, efter du er flyttet ind i et nyt hjem. Alligevel er den gode nyhed her, at du er den, der kontrollerer udpakningshastigheden, så den passer til dine umiddelbare behov.

3. Lær hemmelighederne i dit nye hjem

Hemmeligt

 

I de fleste tilfælde vil dit nye hjem være et helt ukendt område for dig, så det er tid til at tilkalde opdagelsesrejsende i dig og tage på en sonderende tur rundt i boligen. Se efter eventuelle tegn på allerede eksisterende skader, inspicér rørene for utætheder, og hold øjnene åbne for ubehagelige tegn på angreb. Find også sikringsboksen og hovedvandstopventilen i tilfælde af nødstilfælde, og skriv derefter aflæsningerne på dine vand- og elmålere. Og mens du laver din rundvisning, skal du tage mentale noter om, hvorvidt dit nye hjem er tilstrækkeligt sikret mod uautoriseret adgang (tyveri) eller mod Moder Naturs ødelæggende kræfter. Hvis du har et lille barn, så bør den nye bolig også være omhyggeligt børnesikret. Er døre og vinduer så sikre, som de kan være? Er der røgdetektorer installeret? Hvad med bekvemt placerede ildslukkere på hver etage? Det er overflødigt at sige, at jo færre hemmeligheder dit nye sted har, jo bedre er det for dig.

4. Skift din postadresse

Verdenskort

 

Er din nye hjemmepostkasse klar til at modtage gode nyheder? Uanset om du flyttede lige på tværs af byen, flyttede til en ny by i samme stat eller gennemførte en flytning på tværs af landet, vil postadressen på dit nye hjem være anderledes. Og det betyder i bund og grund, at medmindre du tager dig tid til at ændre din adresse kort efter hus flytningen, vil du fortsat modtage din almindelige post på din gamle adresse, hvilket ikke er godt. Af alle de ting, du skal gøre efter du flytter ind i et nyt hus, skal opgaven med at ændre din adresse ikke overlades til senere. Gør det i stedet så hurtigt du kan. Du får to muligheder her: 1) du kan gå en tur til det lokale postkontor personligt og udfylde et adresseændringskort, eller 2) du kan bruge bekvemmeligheden ved det globale netværk og gøre det online via Borgerservice hjemmeside. Åh, og glem ikke at give nogle kontanter til de nye ejere/lejere af dit gamle sted, så de kan videresende din post, indtil hele den adresseændring træder i kraft.

5. Tilmeld dit barn på en ny skole

Klasselokale

 

Hvis du lige er flyttet til et nyt hus med et barn i skolealderen, så skal du forstå, hvor vigtigt det er at finde en ny skole til ham eller hende, så de kan fortsætte deres uddannelse. Den nye skole skal også være en velrenommeret skole, så dit barn kan få den bedst mulige start på sit liv. Hvis du ikke har valgt en god uddannelsesinstitution til din søn eller datter forud for flytningen, skal du gøre det nu. Og da du er en af ​​de ting, du skal gøre, når du flytter til en ny by, er det vigtigt, at du fuldfører den vigtige opgave inden for de fastsatte deadlines. Søg først anbefalinger fra venner eller kolleger, eller endda fra naboer, der tilfældigvis ved, hvilke skoler der er gode, og hvilke der ikke er. Indsamling af flere oplysninger online er altid et plus, men den bedste ting at gøre er at besøge et par skoler sammen med dit barn i skolealderen og tale med rektor eller nogle få lærere der for at få en mere realistisk idé om, hvad du kan forvente i fremtiden. Glem ikke at have de nødvendige dokumenter klar til at registrere dit barn på den skole efter eget valg.

6. Find egnede sundhedsudbydere

Sundhedsplejerske

 

Hvis du lige er flyttet med et lille barn, bliver du også nødt til at finde en god børnelæge.

Du ved aldrig, hvordan din krop og dit sind vil reagere på stressen fra den seneste flytning eller forholdene i det nye bymiljø. Et potentielt problem er, at den sundhedsudbyder, du kendte og stolede på i årevis, ikke længere kan se dig og se på dig, hvis du bliver forkølet, bliver mere alvorligt syg eller blot har brug for et specifikt dokument fra en læge.

Vores tjekliste til at flytte ind i et nyt hus fortsætter med en anden opgave af yderste vigtighed – at finde en ny familielæge til dig og dine familiemedlemmer, samt en ny dyrlæge til dit kæledyr, hvis det er relevant. Som det var tilfældet med skolen, er anbefalinger fra folk, du kan stole på, stadig den bedste måde at finde den bedste sundhedsudbyder for dig.

Det vejledende princip bør altid være at huske på dine specifikke medicinske behov og at træffe det rigtige valg mellem en primærlæge og en speciallæge. Mange års erfaring og personlighedstypen hos din fremtidige sundhedsplejerske er også vigtige faktorer at overveje.

7. Hjælp dine kæledyr med at vende sig til deres nye omgivelser

Kældedyr

 

Udendørs leg er den bedste medicin efter flytning til din hund. Hvis du lige er flyttet med et kæledyr eller kæledyr, så skal du ikke spekulere for meget over, hvad du skal gøre, efter du er flyttet ind i et nyt hus. Dette er simpelthen fordi, et af svarene er for klart – du skal sikre dig, at din dyreven har det okay efter den pludselige ændring af kulisser og uventede spring ud af deres komfortzone. Det allerførste, du kan gøre for dem, er at rense dit nye sted grundigt på grund af den akutte lugtesans hos de fleste kæledyr, især hunde og katte. Det næstbedste er at vise dem, hvor meget du holder af dem ved at passe på deres behov, lege med dem oftere, hvis det er muligt, og aldrig efterlade dem alene i længere perioder. Alligevel er det bedste, du kan gøre for dit elskede kæledyr efter at have flyttet ind i et nyt hjem, at give dem nok tid til at vænne sig ordentligt til det nye miljø. Hold nøje øje med dem og overvej at bede om professionel rådgivning, hvis et problem efter flytning varer ved i mere end et par uger.

8. Få nye venner

Venner

 

Det kan være svært for alle involverede at flytte ind i et nyt hjem. En mulig bivirkning af den seneste boligflytning er et fænomen kendt som separationsangst. Det faktum, at du flyttede væk fra gode venner og familie, er en grund nok til at gøre dig ked af det og endda deprimeret. Og for at gøre tingene værre, kender du sikkert ikke nogen i den nye by. I hvert fald ikke endnu. Af de forskellige ting, du skal gøre efter flytningen, er din beslutning om at få nye venner, hvad der vil hjælpe dig med hurtigt at falde til. Sig hej til naboerne i et forsøg på at lære dem bedre at kende. Brug tid sammen med dine kolleger efter arbejde og vær åben over for nye og lidt dristige muligheder for at møde nye mennesker. Bliv medlem af en ny klub, tag dansetimer, eller tænk på at tage en hobby, der involverer interaktion med personer med lignende interesser. Men uanset hvor den nye by dynamik fører dig hen, så glem ikke at holde kontakten med dine gamle venner, da det er en gennemprøvet teknik til at overvinde flyttedepression.

9. Lær din nye by at kende

By

 

Du skal selvfølgelig lære den nye by lidt bedre at kende! Ud over den strengt praktiske side af at vide, hvor man kan finde de vigtigste steder i byen (supermarkeder, banker, medicinske centre, postkontorer, bil tjenester, skoler, banker, vigtige offentlige institutioner o.s.v.), jo mere fortrolig bliver du med det nye sted, jo mere behageligt vil du føle dig ved at bo og arbejde der.

Tag hyppige udforskende gåture først i dit nabolag og derefter gennem selve byen. Bliv fortrolig med byens vartegn, lær lidt mere om dens historie, og gør måske endda en indsats for bedre at forstå, hvordan de lokale nyder livet generelt. Kort sagt, turde træde oftere uden for komforten i dit nye hjem, og forhåbentlig vil du snart være på venskabelig fod med den by, du lige er flyttet til.