Sådan rengør du et badeværelse inden, at du flytter ind

At flytte ses som en ny begyndelse, en chance for en frisk start. For at kunne starte dit liv på en frisk, har du dog brug for et rent og friskt hjem. Så en af ​​de allerførste ting, du skal gøre, når du flytter ind i dit nye hus eller din lejlighed, er at give det en grundig rengøring.

Indflytningsrengøring er afgørende for din komfort og ro i sindet – de mennesker, der boede i dit nye hjem før dig, vil uundgåeligt have efterladt noget snavs og støv (selvom det er en ny konstruktion, vil der sandsynligvis være støv og snavs omkring dig) og du vil helt sikkert gerne rense det hele væk, før du sætter dig til rette.

Rengøring af din nye ejendom vil være nemmest og mest effektivt, når stedet stadig for det meste er tomt – så kom om muligt til dit nye hus eller lejlighed, inden dine ting ankommer, og giv stedet en grundig rengøring (hvis ikke, så sørg for en dyb rengøring dit nye hjem, før du begynder at pakke ud og ordne dine varer).

Start med badeværelset – et af de mest bakteriefyldte steder i et hus – da det er det rum, du får mest brug for umiddelbart efter du er kommet til dit nye hjem. (Desuden skal det rum, du bruger til at holde dig selv ren, selvfølgelig være det reneste rum i dit hjem.)

Men hvordan rengør man et badeværelse, inden man flytter ind? Kort sagt – desinficer overfladerne og få dem til at skinne! Her er nogle ekspertråd til badeværelsesrengøring, der hjælper dig med at opnå dette hurtigt og nemt

Hvilke badeværelsesrengøringsmidler har du brug for

Rengøringsmidler

 

Før du starter din rengøringsindsats, skal du sikre dig, at du har det rigtige værktøj og rengøringsprodukter til opgaven.

 • Gummihandsker
 • Spand
 • Moppe
 • Støvsuger
 • Toilet børste
 • Svampe, scrubbere og børster
 • Rengøringsklude og mikrofiberklude
 • Kemiske rengøringsmidler – universalrengøringsmiddel, blegemiddel, glasrens o.s.v.
 • Naturlige rengøringsmidler – hvid eddike, citronsaft, bagepulver, tea tree olie o.s.v.

En trappestige (eller en skammel) kan også være meget praktisk (f.eks. ved rengøring af loftet og udsugningsventilatoren).

Sådan rengør du et badeværelse trin for trin

Badeværelse

 

Som altid, når du gør rent, skal du starte øverst – brug en blød støver med lange skafter til at fjerne støv og spindelvæv fra loftet og hjørnerne på badeværelset. Støv derefter ventilationsåbningerne og rengør udsugningsventilatoren.

 • Godt at vide: Sådan rengøres en badeværelsesventilator.
 • Sluk for strømmen til ventilatoren ved kredsløbsboksen.
 • Støvsug støvet fra risten, der dækker ventilatoren, og fjern det om muligt (det kan holdes på plads med skruer eller med spændeclips). Vask risten med varmt vand og opvaskemiddel (du kan også gøre det samme med udluftningsriste).
 • Brug et støvsugertilbehør eller en dåse med trykluft til at fjerne det meste af støvet fra udstødningsventilatoren. Følg op med en aftørringsklud.
 • Tør og udskift risten.

Rengør badeværelsets vægge

Badeværelsesvægge

 

Fortsæt rengøringen nedad – tør badeværelsets vægge, døre, håndklædeholdere og lysarmaturer af med en fugtig svamp og universalrengøringsmiddel. Hvis badeværelset har et vindue, skal du rense glasset og tørre karmene af.

Godt at vide: Sådan rengøres badeværelsesfliser og fuger.

 • Bland en del blegemiddel med fire dele vand (eller lige dele destilleret hvid eddike og vand) i en sprayflaske.
 • Spray alle flisebelagte overflader i badeværelset, vent 15-30 minutter, og skyl.
 • Hvis der er mug på fliserne eller fugemassen, lav en bagepulverpasta (bland 1/2 kop natron med flere teskefulde vand), påfør den på de mugne områder, lad den sidde i 10 minutter og skrub væk med en børstehår børste (du kan bruge en gammel tandbørste til bedre at skrubbe fugemassen). Tilføj eddikeopløsningen (eller blegemiddelopløsningen), vent i 5 minutter og skyl med rent vand.

Rengør bruseren og badekarret

Bruseren og badekar

 

Sørg endelig for at rengøre bruseren og badekarret – du vil helt sikkert tage et forfriskende brusebad eller et afslappende bad i slutningen af flyttedagen.

Sådan dybderenser du dit brusebad

 • Rengør brusehovedet – skru det af røret og læg det i blød i et par timer i en skål med lige dele hvid eddike og varmt vand. Skrub mineralophobningen væk med en gammel tandbørste, skyl derefter brusehovedet indvendigt og udvendigt, og sæt det på igen.
 • Rengør bruserstangen og vandhanerne med bagepulver, spray med eddike/vandopløsning og skyl. Puds med et tørt håndklæde.
 • Skrub bruserens vægge (brug et universalrengøringsmiddel eller eddikeopløsning) og skyl godt med varmt vand.
 • Brug barbercreme til at fjerne sæbeophobninger og vandpletter fra bruserskærmene. Påfør cremen, vent i 15 minutter, og tør derefter af.

For at få glasset til at funkle, påfør en pasta af bagepulver og eddike på glasbrusedøre og -vægge (og på andre glasoverflader i badeværelset), lad det sidde i en time, skrub det med en mikrofiberklud og skyl.

Udskift badeforhænget – et nyt gardin vil opfriske badeværelset og tilføje dets karakter og stil.

Sådan rengøres et badekar

 • Fugt karret med varmt vand, og drys det derefter med bagepulver. Gnid bagepulveret med en svamp for at danne et tyndt lag pasta på karrets overflade, lad det sidde et stykke tid, og skyl.
 • Gnid badekarret med citronbåde for at gøre det skinnende hvidt – pres citronerne, så citronsaften dækker hele karrets overflade. Lad det trække i 30 minutter og skyl med varmt vand.
 • Rengør badekarrets vandhaner og vandhaner med bagepulver og en gammel tandbørste, og skyl dem derefter med en blød klud.

Du kan selvfølgelig også bruge et kommercielt rengøringsmiddel eller eddike/vandopløsning (som beskrevet ovenfor) til at rense badet.

Rengør håndvask og vandhaner

Håndvask og vandhaner

 

Håndvasken på badeværelset vil blive brugt meget under indflytningsprocessen – og vil trænge til en del rengøring. Sådan rengør du en håndvask til badeværelset hurtigt og effektivt.

 • Beklæd vasken med et lag bagepulver og skrub den med en fugtig svamp. Det er også en god idé at vaske kummen med eddike eller gnide vasken med citronbåde for at få den tilbage til en funklende hvid.
 • Rengør vandhaner og forkromede overflader med bagepulver og en gammel tandbørste.
 • Hæld bagepulver og hvid eddike i afløbet for at fjerne eventuelle rester.
 • Brug en pasta af bagepulver og eddike til at rense indbyggede sæbeskåle og tandbørsteholdere (som beskrevet ovenfor).

Du kan også sprøjte et desinfektionsmiddel til badeværelset rundt om vasken og tørre af med en fugtig klud.

Rengør badeværelsets bordplader, skabe og spejle

Skabe og spejle

 

Vend din opmærksomhed mod diskene, skufferne og spejlene.

 • Tør badeværelsets bordplade, vaskebordplade og hylder af – brug et specialiseret rengøringsmiddel, der er sikkert for overfladerne (test rengøringsproduktet på et lille, usynligt område først).
 • Vask indersiden og ydersiden af medicinskabet, linnedskabet og badeværelsesvasken med varmt sæbevand. Glem ikke at rense eventuelle håndtag og dørhåndtag også.
 • Brug en glasrens til badeværelsesspejlet.

Rengør toilettet

Toilet

 

Desinficering af toilettet er din mest essentielle rengøringsopgave til indflytning – du skal sørge for, at toilettet er fri for bakterier og bakterier.

 • Beklæd først indersiden af skålen med et stærkt desinficerende rengøringsmiddel (sprøjt rengøringsmidlet langs indersiden af toilettets kant – det vil løbe ned i hele skålen) og lad det sidde i 15 minutter eller deromkring.
 • Mens du venter, skal du rengøre ydersiden af toilettet – fra toppen af tanken til bunden – med desinfektionsservietter.
 • Skrub hele skålen (inklusive under kanten) med en toiletbørste med stiv børste, og skyl derefter.
 • Udskift toiletsædet og betræk – det sparer dig for en masse tid og kræfter, giver dig ro i sindet og frisker badeværelset betydeligt op.
 • Tør toiletpapirholderen af.
 • Udskift toiletbørsten.

Rengør badeværelsesgulvet

Rengør til sidst badeværelsesgulvet. Støvsug den for at fjerne støv og snavs, og skrub derefter de mere snavsede områder (omkring toiletbunden, under vasken o.s.v.) med varmt sæbevand. Når du er klar, tør du gulvet og lad det tørre.

Bonustips til rengøring af badeværelset inden, at du flytter ind i dit nye hjem

Bonus

 

1. Inden du begynder at rengøre dit nye badeværelse, skal du åbne vinduet (hvis nogen) for at gøre dampe fra rengøringsmidler mindre generende, bringe frisk luft ind og fremskynde tørreprocessen. Sørg for at tænde badeværelsesventilatoren for ventilation, så snart du har rengjort den.

2. Brug gummihandsker for at beskytte dine hænder mod kemikalierne i rengøringsmidlerne og bakterierne på badeværelsets overflader.

3. Vær særligt opmærksom på de steder, som de tidligere beboere i hjemmet kan have savnet ved rengøring af badeværelset (bag toilettet, indersiden af ​​medicinskabet, i bruserens fordybning osv.).

4. Overvej at hyre professionelle rengøringstjenester – især hvis du ikke kan ankomme til dit nye hjem før dine varer, ikke har de nødvendige rengøringsmidler (hvis du f.eks. er fløjet til din nye by), eller er for udmattet at håndtere rengøring efter din flytning.

Nu hvor du ved, hvordan du grundigt rengør et badeværelse, inden du flytter ind, kan du starte dit nye liv med en ren tavle. Hav en lys og glad tid i dit nye hjem!