Sådan gør du et køkken rent inden, at du flytter ind

Når du flytter ind i et nyt hus eller en ny lejlighed, vil du helt sikkert ønske, at stedet skal være så rent, som det overhovedet kan. Ofte er køkkenet hjertet i et hjem, så at have et rent køkken er det allerførste skridt til at få et rent og ryddeligt hjem. Desuden vil køkkenet være et af de første rum, der pakkes ud og sættes op lige efter, du flytter ind.

Da perioden umiddelbart efter flytningen vil være ekstremt travl med alle mulige nødopgaver, vil du ikke rigtig have tid nok til at dybderense alle individuelle køkkenartikler. Det kan du gøre lidt senere, men du skal finde tid til at gøre en generel dyb rengøring af det nye køkken.

Husk – rengøring af dit køkken er en opgave, du skal gøre, når du flytter ind i et nyt hjem. Det er trods alt stedet, hvor du skal tilberede lækre måltider, så dit køkken skal være spic and span fra starten.

Sådan gør du rent i et køkken, inden du flytter alle dine køkkenting ind.

Rengør rummet fra toppen og ned

Rengøring

 

Det er bedst at starte fra det øverste rum i køkkenet, da du ikke vil have, at støvet der falder ned på de køkkenområder, du allerede har renset.

Støv af loftet, belysningsarmaturer, ventilatorer, ventilationsåbninger og alle hjørner. For at nå de høje steder i det nye køkken, bør du bruge teleskoptilslutningen til din støvsuger.

Det kan også fungere at bruge en støvsuger, men det er ikke den anbefalede måde at støve de høje områder af køkkenet på, da støvet kun vil blive blæst ud i luften og til sidst vil sætte sig igen over tid, selv på de høje steder, du allerede har støvet af.

Rengør køkkenvæggene

Køkkenvægge

 

Efter de høje køkkenpletter er det tid til at vende opmærksomheden mod køkkenvæggene. De vægområder, der sandsynligvis vil være snavsede i køkkenet, er zonerne umiddelbart omkring lyskontakterne (inklusive selve lyskontakterne) og hjørnerne.

Hvis det nye køkken har malede vægge, skal du bruge en svamp til at påføre en smule flydende opvaskemiddel blandet med vand på de plettede områder. Skrub derefter forsigtigt, skyl godt og tør med et rent håndklæde. Tryk aldrig for meget på, når du rengør køkkenvægge med en svamp – hvis du gør det, risikerer du at tage malingen af ​​væggen.

Hvis køkkenvæggene har tapet, så bør du først fjerne det støv, der kan have sat sig på dem (brug støvsugerens børstetilbehør til at suge det ind), og tørre tapetet forsigtigt af med en klud dyppet i en blanding af flydende opvask sæbe og vand.

Hvis du støder på klistrede pletter på køkkenvæggen, så er det, du kan gøre, at påføre en smule skyllemiddel på de klæbrige områder, vente cirka 15 minutter og derefter skylle dem godt med vand og en ren blød svamp.

Rengør køkkenskabene

Køkkenskab

 

For at rengøre et køkken grundigt efter flytning til et nyt sted, skal du sørge for, at køkkenskabene også tørres rene – der er ingen vej udenom.

Den bedste måde at rengøre køkkenskabe på er at bruge et mildt universalrengøringsmiddel – bare spray det over overfladerne af skabene og brug bløde papirservietter til at tørre dem af. Gå også over toppen af ​​skabene og alle skabslåger. Glem ikke at tørre indersiden af ​​hver skuffe og dens tilhørende håndtag af.

Det meste af tiden vil skabene i dit nye køkken være lavet af træ, og hvis det er tilfældet, så kan du vælge at bruge et universalrengøringsmiddel, der er designet specielt til træoverflader.

Du kan opleve, at køkkenskabene er ret snavsede med fedt, der næsten er umulige at fjerne med et universalrengøringsmiddel. Heldigvis har selv sådanne ekstreme tilfælde af snavs en simpel løsning: lav en fin pasta ved at blande bagepulver og vand, påfør den forsigtigt på de fedtede zoner i dine køkkenskabe, lad den være sådan i 5-10 minutter, og tør derefter af. fedtet med køkkenrulle.

Rengør køkkenbordpladerne

Køkkenbordplade

 

Køkkenet i det nye hjem vil aldrig se rent nok ud, hvis bordpladerne ikke funkler af renlighed. Uanset hvilken type materiale der bruges til fremstilling af bordpladerne – granit, marmor, kvarts, natursten, keramiske fliser o.s.v., skal du sørge for, at bordpladerne er pletfri, før du tager det nye køkken i brug.

I de fleste tilfælde anbefales det at bruge et universalrengøringsmiddel og papirhåndklæder til at tørre køkkenbordpladerne af. Du skal muligvis bruge en spartel til at fjerne eventuelle forekomster af rester, pletter eller snavs langs den glatte overflade af køkkenpladen. Pas på ikke at ridse den sarte topflade, når du bruger spartelen.

Rengør alle glaselementer

Glaselementer

 

For at rengøre dit køkken ordentligt skal du blot sikre dig, at alle glaselementer inde i rummet – vinduer, døre, sager, paneler, bordplader – er helt rene. Husk, at eventuelle pletter på disse glaselementer – især fedtede fingeraftryk – kan ses langvejs fra.

Få en universel glasrens, spray den på alle glasoverflader, og tør den derefter af med bløde papirservietter. Og tag derefter et skridt tilbage og beundre den strålende glans af perfekt rene glasoverflader.

Rengør de store køkkenmaskiner

Køkkenmaskiner

 

Hvis du lejer det nye sted, burde de store køkkenmaskiner såsom køleskab, komfur med ovn og opvaskemaskine allerede være der.

Mens du rengør et køkken efter at have flyttet ind i et nyt hjem, kan du ikke bare ignorere disse køkkenmaskiner, så her er hvordan du rengør dem:

  • Køleskab. Hvis du antager, at køleskabet er tomt, skal du tage stikket ud af stikkontakten og afrime det. Fjern alle hylder og skuffer indefra, læg dem i blød i sæbevand og tør dem derefter af. Brug også en våd klud til at tørre apparatets indre af, og lad derefter køleskabsdøren åbne for at lade det lufttørre. Hvis du tilfældigvis lugter nogen dårlig lugt, der kommer fra indersiden af ​​køleskabet, så lad en underkop fyldt med bagepulver indeni – det virker som et simpelt trick, men sodavandet skal absorbere den dårlige lugt.
  • Komfur. Komfuret og dets ovn vil være en af ​​de sværeste ting at rengøre i køkkenet. Hvorfor? Det er på grund af den uundgåelige ophobning af fedt og snavs under madlavning.
    Tag eventuelle ovnreoler, griller og dryppander ud af komfuret og læg dem i blød i sæbevand. Påfør ovnrens på toppen af ​​ovnen, vent lidt, så rengøringsmidlet kan træde i kraft, og skrub det derefter ned med en svamp. Tør derefter forsiden af ​​ovnen af ​​med et universalrengøringsmiddel eller fortyndet opvaskemiddel. Rengør også ovnknapperne.
  • Opvaskemaskine. Opvaskemaskinen på det nye sted skal være tom indeni. Placer en skål hvid eddike på øverste stativ, og kør en tom cyklus for at rengøre og desinficere opvaskemaskinens indre. Brug et universalrengøringsmiddel til at tørre opvaskemaskinen udvendigt af, så den ser flot og skinnende ud.

Rengør vasken og vandhanen

Håndvasken og vandhanen

 

Hvordan rengør man en køkkenvask og vandhanerne? Du har et par gode valg.

Den første er at bruge et godt pulveriseret rengøringsprodukt, der vil skrubbe alt snavs væk fra vasken og vandhanerne takket være deres fine slibende partikler. Skyl vasken og vandhanerne godt, og brug derefter en svamp eller en speciel rengøringsbørste til at rense dem i dybden, så de skinner. Skyl til sidst alt med varmt vand.

Den anden vask-rengøringsmetode er at hælde klorfrit blegemiddel i en sprayflaske, tilføje lidt vand og derefter sprøjte det over hele vasken og vandhanerne. Vent cirka 10 minutter, og skyl derefter grundigt med varmt vand.

Støvsug eller mop gulvet

Rengør køkkengulvet

 

Det sidste trin til rengøring af dit køkken, inden du flytter ind, er at feje og vaske gulvet.

Hvis der er monteret et tæppe i køkkenet, så behøver du kun at støvsuge det med støvsugeren for at få alle de fine partikler og snavs, der skal have lagt sig på gulvet under køkkenrengøringen.

Hvis der er mindre tæpper placeret strategisk på køkkengulvet, skal du støvsuge dem, fjerne dem og tørre gulvoverfladen nedenunder – det være sig hårdttræ, fliser eller linoleum. Brug et sikkert gulvrengøringsmiddel til jobbet.