Hvordan overvinder man en flyttedepression?

Når først din flytning er overstået, og de hektiske flytteforberedelser, besværlige flytteopgaver og nervepirrende flyttebekymringer endelig kommer til en ende, vil du helt sikkert føle dig ret lettet… og ret drænet… og måske en smule urolig… Dit nye sted vil ikke føler dig som hjemme endnu, og din nye verden kan virke noget overvældende, men spændingen ved at bo i en ny by, møde nye mennesker og prøve nye oplevelser vil være mere end nok til at modvirke enhver uro, du måtte føle i begyndelsen. Og du vil have masser af vigtige opgaver efter udflytning at tage dig af, så dine dage bliver fulde og travle, og der vil ikke være tid til at gruble eller spørge dig selv.

Men når alle de presserende opgaver er taget hånd om, og den indledende spænding forsvinder, kan negative følelser begynde at stige til overfladen – tristhed over at være væk fra venner og familie, nostalgi til dit gamle liv, ensomhed, usikkerhed, tomhed… føle sig nedslået og nedslået – eller endda direkte deprimeret.

Flyttedepression er faktisk ret almindelig – den kommer som et resultat af, at man træder ud af sin komfortzone og står over for udfordringerne i et ukendt miljø. Hver ny begyndelse er svær, og det er helt naturligt at føle sig overvældet og sørge over sit gamle liv.

Alligevel vil det ikke gavne dig at give efter for depression – du skal finde en måde at overvinde sorgen og nostalgien og genfinde din følelse af fred og formål, så du kan komme til at værdsætte og nyde din nye verden.

Find ud af, hvordan du kan overvinde flyttedepression og få mest muligt ud af dit nye liv efter dit flyttefirma har afleveret de sidste ting og sager i dit nye hjem.

Giv dig selv tid

Tid

 

For at føle dig godt tilpas i din nye verden, skal du først begynde at føle dig hjemme på dit nye sted.

Så fokuser på dit nye hjem før alt andet – pak dine ting ud og gør rummet funktionelt, komfortabelt og smukt. Du kan genskabe din gamle boligindretning for at bringe en følelse af fortrolighed til dine nye omgivelser, eller du kan gå efter en helt ny indretning for at give dig selv en chance for en frisk start. Uanset hvad, så sørg for at omgive dig med ting, du elsker – hæng dine yndlingsbilleder på væggene, stil dine mest elskede bøger på hylderne, og tag dine foretrukne spisesæt, vaser, sengetøj osv. frem. Sådanne elskede genstande vil bringe varme og hygge til hjemmet og vil få dig til at føle dig mere forbundet til dit nye sted.

Tilføj også nogle stueplanter. De vil hjælpe med at gøre dit nye hjem til et muntert tilflugtssted – og vil hjælpe dig med at genvinde din indre ro.

Lær dine nye omgivelser at kende

By

 

Et ukendt miljø kan nemt skabe usikkerhed og frygt. Den eneste måde at bekæmpe disse foruroligende følelser på er at gøre de ukendte omgivelser bekendte – med andre ord at lære dine nye omgivelser at kende.

Gå en tur rundt i dit nye kvarter, find lokale virksomheder og vigtige steder, hæng ud i parken, eller tag på shopping i det nærmeste indkøbscenter – hurtigt nok vil du lære dig rundt i området, og det vil ikke længere virke uimødekommende eller forvirrende.

Jo bedre du lærer dit nye område at kende, jo mindre mærkeligt og mere tiltalende vil det begynde at føles – og inden længe begynder du måske faktisk at kunne lide det og nyde at bo der.

Gør en indsats for at få nye venner

Venner

 

Når du begynder at føle dig godt tilpas i dine nye omgivelser, er det tid til at fokusere på menneskerne. Ensomhed er jo en af ​​hovedårsagerne til depression, så for at overkomme flyttedepression skal du overvinde ensomhed.

Start med at præsentere dig selv for naboerne – fortæl dem, hvor glad du er for at være flyttet til deres lokalsamfund, og hvor meget du ville sætte pris på ethvert råd, de måtte have til dig. Vær høflig og venlig, og lad dem vide, at du er åben for kommunikation og samarbejde.

Vær også venlig over for dine kolleger – sig “ja” til hver invitation og benyt enhver lejlighed til at bruge tid sammen med dem og lære dem bedre at kende.

Hold en housewarming-fest og inviter dine naboer og kolleger forbi – det er en god måde at bryde isen og lægge grunden til venskabelige forhold.

Bliv involveret i samfundslivet – deltag i fællesaktiviteter, deltag i lokale begivenheder og deltag i afslappede samtaler med mennesker. På denne måde får du en følelse af tilhørsforhold og finder din plads i dit nye samfund på ingen tid.

Det er også en god idé at tilmelde dig nogle klasser, der interesserer dig, at være frivillig i en velgørenhedsorganisation, du holder af, og/eller melde dig ind i en klub eller et fitnesscenter, hvor du kan dyrke dine yndlingsaktiviteter – du får chancen for at møde f.eks. mindede mennesker, der deler dine interesser, lidenskaber og synspunkter, og det vil være rigtig nemt at få nye venner.

Hold kontakten med de mennesker, der betyder noget for dig

Mennesker

 

Lige så vigtigt det er at få nye venner, bør du ikke opgive dine gamle venner.

I dag er det meget nemt at holde kontakten med de mennesker, du holder af, uanset afstanden mellem dig – din familie og venner er kun et telefonopkald (eller flere museklik) væk. Du behøver ikke at afbryde meningsfulde forhold på grund af din flytning – de kære, der blev tilbage, kan stadig være en del af dit liv.

Så der er ingen grund til at føle sig trist – og deprimeret – over at “miste” de mennesker, der betyder noget for dig – du skal bare sørge for at holde kontakten. Dine venner vil være der for dig, vil give dig opmuntring og støtte, og vil få dig til at grine og jage depression væk.

Hold dig selv i gang

Travl

 

Helt naturligt, jo mere travlt du har, jo mindre tid vil du have til nedtonede tanker og følelser.

For at undgå flyttedepression er det derfor vigtigt at forblive aktiv og engageret efter flytningen. Du kan få et kæledyr, starte en blomsterhave, engagere dig i almindeligt frivilligt arbejde, deltage i undervisning osv. – hvad end der interesserer dig og gør dig glad. Det vil give dig formål og vil bringe dig glæde, så livet vil føles meningsfuldt og tilfredsstillende.

Fokuser på din grund til at flytte

Fokus

 

Den mest afgørende ting at huske, når du spekulerer på, hvordan du skal klare en flyttedepression, er, at du flyttede til din nye by af en grund – et nyt job, et mere overkommeligt liv, bedre muligheder, uddannelsesmæssige sysler, familieanliggender osv.

Så i stedet for at sørge over det, du har efterladt og bukke under for melankoli og depression, bør du fokusere på de gode ting, dit nye område har at byde på, og din grund til at flytte dertil. Hold dig positiv og begynd at arbejde mod dine mål – i processen vil du begynde at se tingene fra et nyt perspektiv, vil få masser af erfaring og viden, vil vokse som person og blive meget mere selvsikker og selvsikker. Du vil leve det liv, du altid har ønsket for dig selv, og ingen depressive tanker vil nogensinde krydse dit sind.

At tænke på din flytning som begyndelsen på dit spændende nye liv vil hjælpe dig med at overvinde flyttedepression og slippe af med negative følelser – så du vil være i stand til at værdsætte og nyde din nye verden. God flytning!