Hvor lang tid tager det at pakke ned, når du skal flytte?

Det er et velkendt faktum, at pakning til flytning er ekstremt besværligt og tidskrævende. Men hvor tidskrævende præcist? Hvor lang tid tager det at pakke til en flytning?

Det er klart, at svaret varierer afhængigt af en række faktorer – størrelsen af ​​flytningen, den tilgængelige pakningshjælp, pakningshastigheden osv.

At have en generel idé om, hvor lang tid det tager at pakke et hus, kan dog hjælpe dig med at planlægge tingene – du ved cirka hvor meget tid du skal bruge til at pakke dine ejendele, så i betragtning af hvor mange timer om dagen du kan afsætte til pakning, vil du være i stand til at afgøre, om du kan klare dig selv eller har brug for pakkehjælp, hvor tidligt du skal begynde at pakke, og hvordan du skal organisere pakkeopgaverne. Du vil være i stand til at lave en effektiv pakkekalender, sørge for pakkehjælp (hvis nødvendigt), og sikre at alt er klar til tiden.

Så hvor lang tid tager det at pakke for at flytte? Lad os tage et kig på de faktorer, der påvirker mængden af ​​tid, det tager at pakke til en flytning, og se, hvor lang tid det normalt tager at pakke et hus sammen.

Påvirkende faktorer

Påvirkende faktorer

Tidspunktet for at pakke en bolig sammen til flytning varierer meget afhængigt af de konkrete omstændigheder i den enkelte flyttesag.

Hvor mange ting har du til flytning?

Det er overflødigt at sige, at større boliger tager længere tid at pakke end mindre – du kan selvfølgelig pakke indholdet i en etværelses lejlighed meget hurtigere, end du kan pakke indholdet i et hus med fire soveværelser.

Alligevel er det ikke kun boligens størrelse, der betyder noget – om boligen er lejet eller ejet, hvor mange mennesker der bor i den, hvad deres livsstil er, og om de vil beholde deres ejendele eller erstatte dem efter flytningen vil også gøre det. en stor forskel:

 • Når du flytter fra en lejebolig, har du ikke så mange ting at flytte, som når du flytter fra en bolig, du har ejet i mange år – så det tager kortere tid at pakke.
 • Når du flytter fra dine forældres hus, har du ikke mange (hvis nogen) flere overdimensionerede husholdningsartikler at pakke – så det tager kortere tid at pakke.
 • Hvis du vil efterlade dine gamle ting og købe nye ting til dit nye hjem, flytter du ikke for meget – så det tager kortere tid at pakke.
 • Hvis du har taget en minimalistisk livsstil til sig, vil du ikke have for mange ejendele – så det tager kortere tid at pakke.
 • Hvis du har mange hobbyer eller ikke kan lide at smide ting ud, har du mange ting – så det tager længere tid at pakke.
 • Hvis du har en stor familie, vil der være mange ting at flytte – så det tager længere tid at pakke.

Kort sagt – hvor lang tid det vil tage dig at pakke til flytning, afhænger af antallet af ting, du har til flytning.

Hvilken type ting flytter du?

Flytte

 

Det er ingen hemmelighed, at nogle ting er sværere at pakke end andre:

Skrøbelige genstande, sarte genstande og følsomme genstande er meget modtagelige for beskadigelse, så de skal pakkes med ultimativ omhu.

Mærkeligt formede genstande passer ikke i standard pakkekasser, så de kræver mere indsats at pakke.

Store og tunge genstande er svære at håndtere, så de kræver en større indsats at pakke.

Specialartikler kræver særlig emballagepleje; etc.

Og jo mere indsats og omhu der skal til for at pakke en vare, jo mere tidskrævende bliver pakkeopgaven. Derfor vil pakningen tage længere tid, hvis du har mange svære at pakke ting.

Hvor organiseret er du?

Organiseret

 

Korrekt organisering vil give dig mulighed for at spare en masse tid, når du pakker til en flytning:

 • Hvis du har en god pakkestrategi, vil du være i stand til at arbejde på en effektiv og organiseret måde – pakkeprocessen vil blive strømlinet og vil gå hurtigere.
 • Hvis du har det rigtige pakkemateriale til jobbet (og nok af dem), vil pakningen kræve mindre indsats og vil derfor tage mindre tid (og du vil ikke spilde kostbar tid på at løbe til butikken for at få flere pakkeforsyninger) .
 • Hvis du holder dine varer godt organiseret, bliver de nemmere – og hurtigere – at pakke.
 • Hvis du er fokuseret på opgaven, vil du arbejde hurtigere.

Hvis du vil gøre udpakningen hurtigere, skal du dog bruge lidt ekstra tid på at pakke – organisere dine ting på en meningsfuld måde, mærke flyttekasserne i detaljer o.s.v.

Godt at vide: Hvor meget pakkeerfaring du har, vil også påvirke mængden af ​​tid, du skal bruge til at pakke dit hus sammen – jo mere erfaren du er, jo hurtigere vil pakkeprocessen gå (da du ved præcis, hvad du skal gøre og hvordan man gør det).

Hvilken slags flytteformidling bruger du?

Flytning

 

Afhængigt af niveauet af professionel hjælp, du har anmodet om til din flytning, kan pakkearbejdet tage fra flere timer til flere uger:

1) Hvis du har valgt en fuld-service flytning – eller anmodet om fuld pakkeservice – vil de professionelle pakke dit hjem for dig. Du behøver kun at pakke de væsentlige ting og værdigenstande, du har tænkt dig at tage med dig, så du vil være i stand til at fuldføre opgaven inden for flere timer. (Se også: Hvilke genstande skal flyttes)

2) Hvis du bruger delvise pakketjenester, vil eksperterne kun tage sig af de varer, du har anmodet om. Det vil være op til dig at pakke de fleste af dine ejendele, så pakningen vil tage ret lang tid. (Se også: Hvilke ting du ikke skal pakke selv, når du flytter)

3) Hvis du har hyret et professionelt flyttefirma til at transportere dine ting til dit nye hjem, men beslutter dig for selv at pakke, skal du bruge meget tid på jobbet.

4) Hvis du har valgt at flytte dig selv, skal du klare dig selv – så du skal begynde at pakke i god tid, da du vil have en masse arbejde at gøre og sandsynligvis vinde ikke være i stand til at pakke mere end et par kasser om dagen.

Uanset om du har pakkehjælp eller ej

Nedpakning

 

Hvis du har nogen til at hjælpe dig med at pakke – familiemedlemmer, venner o.s.v. – vil jobbet tage kortere tid, end det vil, når du gør det på egen hånd. Jo flere hjælpende hænder der er, jo hurtigere vil tingene gå, så antallet af personer involveret i jobbet vil også have indflydelse på, hvor lang tid det vil tage at pakke til en flytning.

Du kan få din familie til at hjælpe dig (din partner, dine børn (hvis de er gamle nok), dine forældre (hvis du flytter fra deres hus) eller andre familiemedlemmer, der er i stand og villige til at give dig en hånd) eller ræk ud til dine venner (hold en pakkefest, så du kan have det sjovt med dine venner, mens du gør dine ting klar til flytning, eller bare bed et par pålidelige venner om at komme for at hjælpe dig et par timer hver dag i den sidste uge før din flytning).

Så alt taget i betragtning vil mængden af ​​tid, det tager at pakke for at flytte, variere meget fra den ene flytning til den anden og fra den ene person til den næste. Men i betragtning af at det tager en ikke-professionel omkring 30 minutter at pakke en flyttekasse, er det muligt at estimere den gennemsnitlige tid at pakke et hjem til flytning.

Som en tommelfingerregel, hvis du pakker selv, har du brug for mindst én dag pr. værelse – forudsat at du dedikerer hele dagen til at pakke med kun et par korte pauser.

I betragtning af at stærkt møblerede værelser, som køkkenet, tager cirka dobbelt så lang tid at pakke, kan du nemt beregne hvor lang tid det vil tage dig at pakke dit hjem til flytning – 2 dage for en etværelses lejlighed, 3-4 dage for et hus med to soveværelser, 4-5 dage for et hus med tre soveværelser, 5-6 dage for et hus med fire soveværelser o.s.v. (tilføj en ekstra dag for hvert lagerområde i dit hjem – kældre, lofter, garager, og andre opbevaringsrum er normalt fyldt med ting, så de tager meget tid at pakke).

Mere præcist, baseret på boligens størrelse, tager det generelt omkring:

 • 12-20 timer at pakke et studie eller etværelses lejlighed.
 • 24-35 timer at pakke et hus med to soveværelser (du kan muligvis pakke en toværelses lejlighed på cirka 16-24 timer, men et hus med to soveværelser kan tage meget længere tid, da det kan omfatte et loft, kælder eller garage).
 • 35-50 timer at pakke et typisk treværelses hjem.
 • 50-65 timer at pakke et hus med fire soveværelser.

Hvis du har mange ting, eller ikke har meget erfaring med at pakke, kan det tage dig dobbelt eller endda tredoble den tid at færdigpakke.

Hvor lang tid før flytning skal du begynde at pakke?

Tid

 

Selvom du kan pakke dit hjem om flere dage, frarådes du kraftigt at vente til den sidste uge før din flytning med at begynde at pakke. Et pakkemaraton lige før flyttedagen vil sætte dine genstande i fare (da du ikke har tid til at pakke dem omhyggeligt nok) og vil give dig en masse stress (da du ikke vil være sikker på, om du vil nå at få alt klar i tide).

Derfor anbefales det at begynde at gøre dine varer klar til flytning i god tid – en måned eller deromkring før din flytning. På denne måde har du masser af tid og vil være i stand til at arbejde i dit eget tempo, tænke tingene igennem, undgå nybegynderfejl og give dine ejendele den bedst mulige beskyttelse. Pakning vil være mindre udmattende og mindre stressende, og dine varer vil have en bedre chance for at overleve flytningen intakt og uskadt.

Hvor lang tid tager det for flyttemænd at pakke ned?

Flyttemænd

 

Så meget som du måske foretrækker at pakke dine varer selv, hvis tiden er af afgørende betydning, bør du overveje at bruge professionelle pakketjenester. De professionelle kan få arbejdet gjort på en brøkdel af den tid, det vil tage dig at gøre det på egen hånd – de har den tekniske knowhow, ekspertfærdigheden, rig erfaring og specialiserede forsyninger til at pakke dine ejendele på den sikreste og hurtigste måde mulig måde.

Det kræver professionelle flyttemænd og pakkerier om:

 • 2-4 timer at pakke et studie eller et-værelses lejlighed (en besætning på to erfarne fagfolk).
 • 3-5 timer at pakke en to-værelses lejlighed (op til 6 timer for et to-værelses hus) (en besætning på to erfarne fagfolk).
 • 6-8 timer at pakke et hjem med tre soveværelser (en besætning på tre erfarne fagfolk).
 • 8-10 timer at pakke et hus med fire soveværelser (en besætning på tre erfarne fagfolk).

Selvfølgelig, hvis du har en masse specialartikler, der kræver særlig pleje for at blive pakket sikkert til flytning, vil de professionelle have brug for lidt mere tid til at fuldføre pakkearbejdet.

Uanset om du vælger at hyre fagfolk eller at pakke på egen hånd, så sørg for at sortere dine varer først og slippe af med alt det, du ikke har brug for eller ikke kan lide – dette vil ikke kun fremskynde pakningsprocessen, men vil også gøre din flytning billigere og nemmere. Held og lykke med din flytning.