Hvad skal du gøre efter, at du er flytte ind et nyt?

Så din boligflytning har nået sit sidste stadie, og du befinder dig på tærsklen til dit nye hjem og dit nye liv, omgivet af sikkert afleverede kasser og overvældet af en række bekymrende spørgsmål, tvivl og bekymringer. Ukendtheden af omgivelserne og usikkerheden i din situation kan få dig til at føle dig nedslået og forvirret over, hvad du nu skal gøre. Der er dog mange ting, der haster, når du flytter ind i et nyt hus, og du må hellere tage fat på dem ved førstkommende lejlighed. Du vil blive fokuseret og organiseret, når du beskæftiger dig med vigtige opgaver efter udflytning, vil genvinde din selvtillid, mens du udforsker nærområdet og får nye venner og vil nyde forvandlingen af din nye ejendom til dit drømmehus. Når det hele er overstået, vil du endelig kunne føle dig hjemme og fejre din vellykkede flytning.

Så tag et nærmere kig på vores tjekliste til at flytte ind i et nyt hus, smøg ærmerne op og gå i gang med arbejdet!

Inden du flytter ind skal du huske dette

Husk

 

Faktisk er dette et skridt tilbage i tiden, beregnet til at tjene som en påmindelse om, at dit nye sted skal være klar til indflytningsdagen. At tage sig af følgende problemer på forhånd vil spare dig for en masse tid og besvær.

  • Undersøg dit nye hjem – se efter synlige tegn på skader, tjek for VVS-lækager, undersøg tilstanden af ​​taget og HVAC-systemet, gennemsøg hele omkredsen af ​​dit hus og tag om muligt passende foranstaltninger for at eliminere eventuelle problemer, før du flytter ind .
  • Gennemfør eventuelle nødvendige eller ønskede renoveringsprojekter – hvis der er behov for reparationsarbejder, eller hvis du ønsker at ændre og opgradere nogle af funktionerne i dit nye hjems design, rådes du til at afslutte renoveringsprocessen inden din flytning.
  • Skift din adresse – dette er en nem opgave, da du kan ændre din adresse online via  Borger.dk. Sørg for, at din post videresendes korrekt, og kontakt banker, forsikringsselskaber og andre vigtige institutioner for at informere dem om din seneste adresseændring.
  • EL-udbydere – kontakt dit EL-selskab og underret dem om din kommende flytning. Sørg for, at elektriciteten i din gamle ejendom er slukket på flyttedagen, og og at er oppe og køre i dit nye hjem, når du ankommer der.

Hvis du er gået glip af nogle af disse trin under de hektiske flytteforberedelser, skal du tage fat på dem ved førstkommende lejlighed.

Uanset hvad, her er hvad du skal gøre lige efter flytningen:

 

1. Efterse dine ting og sager efter levereing

Tjek

 

Det er helt og holdent dit ansvar at inspicere dine husholdningsartikler ved levering og sørge for, at der ikke mangler noget. Tjek hver leveret flyttekasse mod din inventarliste og bekræft, at den er forsvarligt forseglet og i god stand. Undersøg dine større genstande for skader og dobbelttjek dine værdigenstande.

Hvis du finder noget, der er gået i stykker eller mangler, skal du straks rapportere problemet til flyttefirmaet i et forsøg på at løse problemet fredeligt. Medmindre flyttemændene løser konflikten på en hurtig og rimelig måde, skal du udøve dine forbrugerrettigheder og indgive en klage over dem.

 

2. Tænd for elektriciteten m.m.

Elektricitet

 

Find sikringsskabet og hovedvandsventilen i dit nye hjem og tænd dem umiddelbart efter ankomsten, så du har strøm og vand. Når du har tid, skal du identificere og mærke hver enkelt afbryder og sørge for, at vandforsyningssystemet fungerer korrekt. Dette vil give dig mulighed for at træffe passende foranstaltninger til tiden i tilfælde af nødsituationer og forhindre skader på din nye ejendom.

Internet, kabel-tv og andre bekvemme tjenester kan vente i et par dage, men du vil helt sikkert gerne have adgang til dem så hurtigt som muligt.

 

3. Pak det væsentlige ud

Udpakning

 

Der er en række væsentlige ting, du ikke kan undvære en dag, så du skal pakke dem ud først. Hvis du har pakket dem separat, bliver det en nem opgave. Ellers skal du gøre dit bedste for hurtigt at finde det, du har brug for til et forfriskende brusebad og en god nats søvn. Når du har pakket dine basale toiletartikler, medicin og sengetøj ud, skal du sørge for skiftetøj og ordentlig mad. Med andre ord, indstilling af badeværelset, soveværelset og køkkenet bækker uden forsinkelse.

4. Pas dine kæledyr

Kældedyr

 

Dine kæledyr har brug for din øjeblikkelige opmærksomhed efter flytningen. Du skal sørge for, at de er trygge og rolige, før du kan fortsætte med din tidsplan efter flytning. Tag dem med til et stille rum væk fra udpakningskaosset, giv frisk vand og kvalitetsfødevarer, giv dem deres yndlingslegetøj og glem ikke at sikre udgangene, da dine stressede dyrekammerater kan forsøge at undslippe de ukendte omgivelser. Besøg dem regelmæssigt og afsæt lidt tid til at tale med dem med en beroligende stemme og endda til at lege med dem i et stykke tid.

 

5. Få placeret store møbler med det samme

Møbler

 

Det er tilrådeligt at have alle dine større møbler og hvidevarer placeret direkte, hvor du vil have dem. På denne måde undgår du at flytte rundt på tunge og omfangsrige genstande flere gange. Desuden vil du være i stand til at tilslutte alle de store apparater og elektriske enheder allerede næste dag. Dit køkken vil være fuldt funktionelt, og du vil kunne genoplade din energi med sund hjemmelavet mad og fortsætte med at pakke ud og indrette dit nye hjem.

 

6. Pak dine ting ud og ordne dit hjem

Udpakning

 

Uden tvivl skal du have adgang til alle dine ejendele meget hurtigt efter flytningen, så tøv ikke. Stil hver af dine ejendele på sin rette plads og indret dit nye hjem efter din smag, så det er både praktisk og hyggeligt. Du vil føle dig mindre angst og vil hurtigt kunne genoptage din normale daglige rutine, når dit nye sted er fuldt møbleret.

 

Bortskaf emballage materialer

Emballage materialer

 

Din sædvanlige livsstil vil være absolut umulig, mens dit nye hjem ligner et opbevaringsområde. Du skal af med alle de pakkeartikler, der blokerer for dit boligareal og rengør din ejendom godt. Genbrug alt pakkepapir og bobleplast, du ikke kan bruge i dit nye hjem, find et passende formål til flyttekasserne eller giv dem til en, der har til hensigt at flytte snart, og rens alt støv og snavs fra udpakningsprocessen, sørg for, at ingen skadedyr har søgt ly i din nye bolig, og fjern eventuelle lugte fra tidligere kæledyr, der kan genere dine dyrevenner. Alt skal være støvfrit, desinficeret og poleret for at give charmerende og sunde levevilkår.

 

8. Sikre dit nye hjem

Sikkerhed

 

Dit hjem er din fæstning, så du skal gøre det så sikkert som muligt. Det er vigtigt at skifte låsene, så du og din familie er de eneste, der har adgang til din bolig. Vær også opmærksom på tilstanden af hegnet og vinduesskodder, installer røgdetektorer og forsyn med en ildslukker på alle niveauer i dit hus. Sørg for, at dit hjem er beskyttet mod vejrets luner og indbrudstyvenes onde hensigter.

Hvis du har en baby eller et lille barn, skal du børnesikre dit nye hjem så hurtigt som muligt. Dine små engles sikkerhed er trods alt over alt andet.

 

9. Hils på dine naboer og find de vigtige steder i din nye by

Naboer

 

Præsenter dig selv for dine nye naboer, og prøv at komme overens med dem på venskabelige vilkår – hold en fest, giv dem små gaver, eller start bare en afslappet samtale. Dine naboer kan hjælpe dig med at tilpasse dig de nye omgivelser og overvinde din indledende ensomhed. Desuden vil du kunne lære meget af dem – hvor du finder de institutioner, du har brug for, hvilke er de bedste skoler og sundhedsudbydere i området, hvor du skal shoppe, hvad er dine underholdningsmuligheder osv. Du skal find alle disse vigtige steder meget snart, så du kan få dit liv tilbage til det normale.