7 ting du bør gøre den første dag i dit nyt hjem

Du er måske ikke klar over det i starten, men de første 24 timer i det hjem, du lige er flyttet til, er virkelig vigtige, fordi de kan sætte tonen for hele perioden efter flytningen.

Du vil bestemt ikke blive begejstret for at erfare, at der er mange vigtige ting at gøre rigtigt, når du flytter ind, og undladelse af at tage sig af disse afgørende opgaver efter flytningen vil vise sig at være en dårlig start, i hvert fald i de fleste tilfælde.

Det, du laver den allerførste dag i dit nye hus eller lejlighed, afhænger selvfølgelig af det præcise ankomsttidspunkt til boligen. Hvis det allerede er for sent på aftenen, så har du kun tid til at få noget hurtigt at spise, gå i bad og gå i seng. I sådanne tilfælde vil den næste dag være din første dag i dit nye hus.

Her er de 7 bedste ting at gøre på den første dag i et nyt hus eller en lejlighed.

1. Dokumenter husets eller lejlighedens tilstand

Tilstandsrapport

 

Første ting først! Hvis du er lejer, skal du sørge for at dokumentere din boligs tilstand umiddelbart efter, du flytter ind. Hvis din udlejer har anmodet om, at du udfylder en tilstandsrapport, er din prioriterede opgave at få det gjort hurtigst muligt.

Tag så mange billeder af stedet, som du kan, især hvis du bemærker problemer såsom allerede eksisterende skader eller noget ud over det sædvanlige. Sørg for at tage detaljerede noter, så vel som du laver den første dags gennemgang af det sted, du vil ringe hjem fra nu af.

I sidste ende vil det at have en detaljeret fortegnelse over, hvordan det nye hjem ser ud, hjælpe dig med at få dit depositum, når du beslutter dig for at forlade det en dag.

2. Placer alle flyttekasser i de rigtige rum

Flyttekasser

 

Hvis du har hyret flyttemænd til at losse dine genstande fra flyttebilen, så vil de bære alle kasserne til de rigtige rum, forudsat at disse kasser er tydeligt mærket. Men hvis du læsser flyttebilen af med en flok venner, er det meget mere fristende at stable alle kasserne op midt i det største rum og kalde det en dag.

Husk, at et par ekstra indsatser i slutningen af flyttedagen kan gøre tingene så meget nemmere den første dag i dit nye hjem og de næste par dage derefter. Spar dig selv masser af tid og timers hårdt arbejde ved at placere alle kasser og møbler i deres tilsvarende rum for lettere adgang.

3. Pak dine vigtigste ting udførst

 

Der er en grund til, at dine essentielle æsker hedder sådan – de bør indeholde genstande af absolut nødvendighed, som vil hjælpe dig med at overleve den første dag eller de første par dage, hvis resten af dit husholdningsgods endnu ikke er leveret.

Sørg for at pakke dine Open-First-kasser ud umiddelbart efter indflytning. Få tiltrængt adgang til toiletartikler og diverse artikler til personlig hygiejne, sengetøj, tøjskift til hvert familiemedlem, medicin, essentielle elektroniske enheder og så videre.

Nogle familier pakker en æske med nødvendigheder pr. person – et taktisk træk, der forenkler hele processen med at lokalisere, identificere og pakke disse overlevelseskasser ud.

4. Placer alle de vigtigste møbler

Møbler

 

Den vanvittigt travle og energidrænende flyttedag er måske forbi, men den allerførste dag i dit nye hus eller lejlighed er ikke det rigtige tidspunkt at sætte fødderne op og slappe af. Bare ikke endnu.

Det du skal gøre umiddelbart efter du flytter ind, er at sætte de vigtige møbler op – dem der skal samles igen, før de kan bruges. Det er overflødigt at sige, at køkkenbordet, nogle stole og sengen er topprioriteter, fordi du ved, du får brug for dem meget snart.

Hvis dine husholdningsartikler, inklusive de store møbler, ikke er ankommet endnu, så er det tid til at improvisere og bruge en sovepose til at overnatte.

5. Placer dine hårde videvare

Hårde videvare

 

Hvis du har besluttet dig for at flytte nogle af de store husholdningsapparater til det nye hjem, så er en af de første ting, du skal gøre efter indflytning, at installere dem ordentligt.

Placer køleskabet, komfuret, vaskemaskinen eller opvaskemaskinen på deres forudbestemte pladser i det nye hjem og indstil dem til korrekt brug. Følg instruktionerne i deres brugermanualer for at fuldføre denne vigtige opgave efter flytning.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du installerer disse store apparater, skal du ikke risikere mulig skade på dem eller skade på dig selv. Søg i stedet professionel hjælp.

6. Pas på dem du holder af

Hjerte

 

Hvis du lige er flyttet hjem med børn, så skal du klart indse, at intet er vigtigere eller mere presserende end dine kæres sikkerhed, komfort og velvære. Sørg for, at dine engle bliver overøst med opmærksomhed, og at alle deres behov er opfyldt, så de kan komme igennem det første chok af det mærkelige sted.

Find noget interessant for dine børn at lave, mens du arbejder på andre vigtige opgaver efter flytningen – måske tilslutte tv’et eller lade dem spille deres yndlingsvideo- eller brætspil. Hvis intet inde i huset virker, så tryk på pauseknappen for alt arbejdet og tag en forfriskende gåtur rundt i det nye kvarter og besøg de lokale attraktioner.

Hvis du lige er flyttet ind med kæledyr (hunde, katte, fugle), så skal du også passe på deres umiddelbare behov.

7. Rengør de strategiske steder i det nye hjem

Rengøring

 

Det er tydeligt, at du ikke har tid og energi nok til at gøre det nye hjem grundigt rent, lige efter du er flyttet ind i det. Ikke desto mindre er der nogle bestemte steder og steder, som du gerne vil sørge for, at du gør rent umiddelbart efter flytningen, også selvom du er flyttet ind i et nyt byggeri.

Lav en mental note om at rense badeværelset (toilettet og området umiddelbart omkring det) og køkkenet (de vigtigste områder, du får brug for med det samme. Ryd også op i de meget trafikerede områder, der helt sikkert vil have fået rodet efter flyttedag.

Bonusråd: Tag det roligt – Det er kun dag 1

Bonus

 

Det er vigtigt at forstå, at efterflytningsperioden er fyldt til randen med opgaver, som du skal tage dig af hurtigst muligt. Og alligevel er det endnu vigtigere at indse, at du ikke kan gøre det hele på en enkelt dag.

Vær realistisk omkring, hvad du faktisk kan gøre den første dag efter indflytning i dit nye hjem, og vær ikke for hård ved dig selv. Find tid til at hvile dig – du har trods alt lige overlevet en boligflytning!

For at holde dig på rette spor, er her en kort liste over resten af de ting, du skal gøre efter flytning til et nyt hjem:

  • Start den lange og udmattende udpakningsproces.
  • Undersøg dit nye hjem grundigt og lær dets hemmeligheder.
  • Forbedre sikkerheden i hjemmet ved at ændre alle udendørs låse og ændre alarmsystemets sikkerhedskoder, hvis det er relevant.
  • Rengør dit nye hjem grundigt.
  • Børne- og kæledyrssikre dit nye hus eller lejlighed, hvis det er relevant.
  • Skift din postadresse, hvis du ikke har gjort det nu.
  • Registrer dit køretøj på det lokale DMV-kontor.
  • Sig hej til dine naboer.
  • Lær den nye by eller by at kende lidt efter lidt.
  • Opret og omarranger stedet for at gøre det til dit eget specielle hjem.